Van Wanrooij bereikt 5.000e Optio woning

Dinsdag 20 maart jl. heeft Van Wanrooij haar 5.000e Optio woning bereikt die sinds de start van het flexibele woningconcept in 2009 in uitvoering is genomen. Deze mijlpaal is bereikt met de start van de bouw van 42 woningen Sonse Hout in Son en Breugel.

De toekomstige bewoners van de woningen in Sonse Hout vierden de start bouw van de 5.000e Optio woning samen met wethouder dhr. Van Turnhout en vertegenwoordigers van VOF Sonse Hout (een duurzame samenwerking tussen Van Wanrooij Projectontwikkeling en BPD Ontwikkeling).

Optio

Met het flexibele woningconcept Optio ontwikkelt en realiseert Van Wanrooij snel, efficiënt, duurzaam en klantgericht nieuwbouwwoningen. Dankzij een uitgekiende werkwijze en standaardisatie van woningplattegronden (het zgn. casco), is veel variatie mogelijk en zijn er voor kopers ongekend veel keuzemogelijkheden. De intensieve samenwerking met vele vaste partners (co-makers) zorgt ervoor dat de vele keuzes aangeboden en uiterst efficiënt verwerkt worden in het productieproces.


Optio weerspiegelt de kijk van Van Wanrooij op het slim en efficiënt ontwikkelen en bouwen van nieuwbouwwoningen in Nederland. We bieden met Optio optimale en ruime keuzevrijheid in doorsnede/dakvorm, plattegrond, indeling, maatvoering, indeling/afwerking en architectuur. Of het nu tweekappers, hoekwoningen, tussenwoningen, patiowoningen of een combinatie ervan betreft, Van Wanrooij past Optio toe in vrijwel al haar nieuwbouwprojecten. Inmiddels in meer dan 90% van haar portefeuille (zie bovenstaande afbeelding). En sinds vorig jaar ook bij de ontwikkeling en bouw van appartementen. Optio is voor Van Wanrooij het schoolvoorbeeld van innovatie in de bouwsector, verder ambiëren.

Bewezen excellent concept

Er zijn in Nederland meerdere bouwers en projectontwikkelaars die woningconcepten aanbieden. Om daarin enig onderscheid te maken heeft de Stichting Excellent Conceptueel Bouwen het predicaat ‘Excellent Concept’ in het leven geroepen. Van Wanrooij is met haar Optio concept al drie achtereenvolgende jaren bekroond met dit predicaat en sinds vorig jaar zelfs als eerste bouwonderneming in Nederland met een Nul-op-de-Meter-label. Met het toekennen van dit predicaat verklaart de Stichting dat Optio een bewezen én excellent concept is en dat Van Wanrooij haar beloftes aan consumenten en opdrachtgevers ook daadwerkelijk waarmaakt.

Sonse Hout

Het nieuwbouwproject in Sonniuspark in de gemeente Son en Breugel, waarvan de bouw is gestart, omvat 21 vrije sector koop- en 21 vrije sector huurwoningen, te weten 8 rij- en hoekwoningen, 6 tweekappers met een zijuitbouw op de begane grond, 6 extra grote/luxe tweekappers en een statige vrijstaande woning. Alle woningen zijn verkocht. De woningen nabij de Bijenlaan, met haar volgroeide monumentale bomen liggen mede daardoor op één van de mooiste locaties in de nieuwbouwwijk Sonniuspark.
Recent is VOF Sonse Hout gestart met de verkoop van een volgend project, te weten 65 vrije
sector woningen in verschillende typen. Ook voor dit deelplan is veel belangstelling. De eerste
woningen zijn al verkocht.
Met beide projecten tezamen wordt in korte tijd door VOF Sonse Hout meer dan 100
nieuwbouwwoningen in Sonniuspark gerealiseerd.
Voor meer informatie: www.sonsehout.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0