Vacature Netwerk Conceptueel Bouwen

Ben jij een ondernemer die zich openstelt voor de ideeën van anderen, maar wel doorpakt? Ben je iemand die anderen onthouden, omdat je enthousiasmeert en inspireert en een doortastend karakter hebt? En ben je een snelle denker, die met lef en passie de wereld nieuwsgierig tegemoet treedt? Wil jij als kartrekker gezamenlijk met de leden de beweging organiseren van denken naar doen. Dan is het Netwerk Conceptueel Bouwen misschien wel op zoek naar jou!

Wij – het Netwerk Conceptueel Bouwen – willen fijn wonen voor iedere bewoner op eigen kracht bereikbaar maken. Daarom gaan wij voor steeds betere concepten die steeds beter en breder gebruikt worden. Waardoor we beter en goedkoper bouwen. Met aandacht voor duurzaamheid, langer thuis wonen, regio’s die te maken krijgen met krimp en ga zo maar door. Conceptueel bouwen gaat uit van standaardisatie van producten en/of processen. Maar standaardisatie betekent zeker niet standaard. Dankzij nieuwe technologieën is er altijd ruimte voor maatwerk. Het is een verkenningstocht naar eisen en wensen en technologische mogelijkheden. En uiteraard heeft het ook alles met cultuur te maken. Met loslaten van ‘zo doen we dat nou eenmaal’.

Uniek aan het netwerk is dat we een mix vormen van in totaal 35 opdrachtgevers (veelal woningbouwcorporaties) en de maakindustrie (conceptaanbieders, toeleveranciers, adviseurs). De top van de Nederlandse innovatieve bouwsector is vertegenwoordigd. Het netwerk bestaat inmiddels 10 jaar en waar de eerste 10 jaar vooral in het teken stonden van verkennen, willen we nu de sprong maken van samen denken naar samen doen.

Wat ga je doen?

Wij verwachten dat je richting en invulling geeft aan het nieuwe beleid. Meer over het gekozen beleid vind je hier en als je interesse hebt sturen we je graag nog aanvullende documenten. Je gaat zo rond september aan de slag en eind november verwachten we van je een plan hoe de organisatie in 2018 te werk gaat. Zowel inhoudelijk als qua bijbehorend businessmodel. Los van of je daar zelf wel of geen rol in wilt en kunt vervullen.

Bovendien verwachten we van je dat je bijdraagt aan het op gang brengen van de zogenoemde baanbrekers. De mensen die gaan pionieren. Zo’n 15 partijen investeren de komende tijd substantieel energie om echt baanbrekend bezig te zijn. Maar hoe en wat houdt dat precies in? Wat voor proces gaan we daarvoor op gang zetten? In dat proces fungeer je zelf als trekker. Dat betekent ook dat je actief naar buiten treedt. Met prikkelende blogs, presentaties en als gesprekspartner op bestuurders en directieniveau. 

Alleen baanbreken verandert natuurlijk niet de wereld, dus het is ook belangrijk na te denken over de wijze waarop je dat verder optimaliseert, uitvent, opschaalt en borgt. Om je een beetje op weg te helpen geven we je ter inspiratie wat richtingen waar wij aan denken. Je kan bijvoorbeeld met een groep aan de slag gaan met als ambitie: rendabele en gewilde grondgebonden huurwoningen met een maximale huur van 577 euro. Of deelconcepten die los of gezamenlijk invulling geven aan behoeften vanuit de vragerskant, zoals badkamers, gevels of installaties.

Wat is je profiel?

Wanneer je nu denkt; ‘dit is een uitdaging waar ik in geloof en die mij op het lijf geschreven is!’, dan zijn we wellicht op zoek naar jou. Dan bij jij misschien die ondernemer met een trackrecord als ondernemende innovator die een eigen koers uit kan zetten en resultaten boekt door te verbinden. Uiteraard ben je in staat om makkelijk te schakelen tussen strategische en operationele zaken. Sterker nog. Van die mix word je juist blij.

De praktische zaken

Vooralsnog gaat het hier niet om een fulltime betrekking. Voor 2017 is een budget van € 20.000 exclusief btw beschikbaar voor deze rol, dat is inclusief eventueel reis- en verblijfkosten. Voor 2018 is het aan jou om met een plan te komen. Het bestuur neemt eind 2017 een besluit over het plan en jouw eventuele rol daarin. Op dit moment bedraagt de totale begroting per jaar voor alle activiteiten van de organisatie rond de € 175.000. Je standplaats is flexibel. Je kunt vanuit huis werken, maar zit je liever op kantoor bij één van de leden dan is dat ongetwijfeld ook te regelen.

Interesse?

Herken jij je in dit profiel en wil je met ons de uitdaging aangaan? Laat het ons weten door je motivatie en CV naar ons te sturen. Wij willen in ieder geval het volgende van je weten:

  • Waarom voel je je aangetrokken tot deze rol?
  • Waar ben jij het meest trots op?
  • Waar wordt je blij van?
  • Waar haak je op af?
  • Waarin maak jij het verschil?
  • Wat wil je leren?

Contact

Zie jij een succesvolle match en ga je de uitdaging aan om fijn wonen voor iedere bewoner op eigen kracht bereikbaar maken? Stuur ons dan voor 25 juni 2017 je CV en motivatie naar info@netwerkconceptueelbouwen.nl. Op 10 juli 2017 hebben we een bijzondere middag waarbij de geselecteerde toppers bij het bestuur komen pitchen en vinden diepte-interviews plaats op basis van jouw ideeën. Je hoort diezelfde dag nog of jij met ons het jaar 2017 knallend gaat afsluiten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Reactie schrijven

Commentaren: 0