BrabantWonen en Van Wanrooij bouwen 168 woningen in Orthen-Links

Woningcorporatie BrabantWonen heeft met Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de herstructurering van de wijk Orthen-Links in ’s-Hertogenbosch.

 

De overeenkomst omvat de bouw en ontwikkeling van in totaal 168 woningen. Naast de 100 sociale huurwoningen, bouwt Van Wanrooij 68 woningen voor de vrije verkoop.

In ’s-Hertogenbosch transformeert de gemeente ’s-Hertogenbosch, BrabantWonen en Van Wanrooij de wijk Orthen-Links tot een nieuw woongebied met een dorpse sfeer. Huurwoningen uit de jaren ’50 maken plaats voor 100 huur- en 68 koopwoningen. In de vernieuwde wijk komt een divers aanbod van eengezinswoningen met twee of drie lagen. De totale ontwikkeling bestaat uit drie fasen. Fase één wordt september 2016 gesloopt met daaropvolgend in januari 2017 de start bouw van de eerste 34 koop- en 25 huurwoningen.

Duurzaam en efficiënt bouwen

Van Wanrooij maakt gebruik van haar flexibele woningconcept Optio, waardoor snel, efficiënt en tegen zeer lage kosten gebouwd wordt. Door het toepassen van dit concept, is de bouwtijd in Orthen-Links per fase slechts vijf maanden. Bovendien levert dit bouwsysteem alle gewenste energieprestaties, van EPC 0,4 tot zelfs energie neutrale woningen. Daarnaast komen op alle daken zonnepanelen. Het is voor het eerst dat in ’s-Hertogenbosch op zo’n grote schaal zonnepanelen worden toegepast in een stadsvernieuwingsproject.

Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling

Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling uit Geffen is een familiebedrijf dat al ruim 45 jaar succesvol woningbouwprojecten en bedrijfsmatig onroerend goed realiseert. De onderneming kent vier kernactiviteiten: Projectontwikkeling, Bouwbedrijf (realisatie van woningbouw en bedrijfshuisvesting, inclusief Timmerfabriek), Van Wanrooij Warenhuys (verkoop van keuken- en badkamerinterieurs) en Beheer van commercieel vastgoed. Van Wanrooij ontwikkelt en realiseert projecten in Noord-Brabant, Gelderland en Utrecht.

BrabantWonen

Woningcorporatie BrabantWonen verhuurt, onderhoudt, renoveert en bouwt. Met ruim 15.000 woningen, kantoren en maatschappelijk vastgoed in de gemeenten ’s-Hertogenbosch en Oss en omgeving is het aanbod breed en gevarieerd. Samen met anderen zet BrabantWonen zich in om de leefbaarheid van buurten te verbeteren, goede voorzieningen voor zorg en welzijn te realiseren en bewoners te ondersteunen in hun persoonlijke groei. We herstructureren wijken en ontwikkelen nieuwbouw. Daarmee bieden we keuzevrijheid in kwalitatief goede en betaalbare woningen en woondiensten.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Stephan Dijkhuizen (zaterdag, 16 januari 2016 16:39)

    Wat een mooi project! Veel succes gewenst samen!